Kalokagathia je nejen cíl, ale i cesta...

Znáte bylinkové polštářky?

26.06.2015 15:11

Ke zdravému životnímu stylu patří i dostatek prostoru pro odpočinek. Po náročném dni se nám ale lehce může stát, že ačkoli velmi toužíme po odpočinku, spánek nepřichází.

Pro organismus je problém zpomalit „na povel“ a bezstarostně usnout, když se nám hlavou stále ještě honí spousta myšlenek, nedořešených úkolů, vracejí se nám stresující zážitky. V takovou chvíli potřebujeme něco, co nám pomůže zklidnit mysl a naladit nás na příjemné snění.

Receptů na usnutí je celá řada  – od „počítání oveček“ přes šálek bylinkového čaje, uklidňující hudbu a nejrůznější relaxační techniky až k polykání tabletek z lékárny. To je jistě nejsnadnější způsob, jak se odebrat do říše snů, rozhodně ale není nejzdravější a měl by být vždy konzultován s lékařem.

Dříve, než sáhnete po pilulkách, vyzkoušejte vůni bylinek. Znáte bylinkové polštářky? V dnešní době už není problém je koupit hotové, ale můžete si je snadno vyrobit i doma. Výhodou pak je, že si polštářek naplníte bylinkami, jejichž vůně je vám nejmilejší – na takovém polštářku se vám bude usínat nejlépe. A které sušené bylinky jsou pro usínání nejvhodnější?

K odstranění stresu a depresí, k uvolnění napětí, ke zklidnění mysli a pro krásné sny si pořiďte polštářek naplněný meduňkou, heřmánkem, mateřídouškou, levandulí, šalvějí nebo třezalkou. Tyto bylinky pořídíte běžně v lékárně, můžete si je ale samozřejmě i vypěstovat a usušit sami, použít se dají jednotlivě nebo i ve směsi.   

Dobrou noc! :-)

Kontakt

Plzeňská sportovní

plzenskasportovni@gmail.com

Rokycanská 32
Plzeň
312 00

+420 773 141 773

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode