Kalokagathia je nejen cíl, ale i cesta...

Neseďte doma, jděte na výlet!

22.07.2015 06:35

Prázdniny jsou tou pravou příležitostí k výletům a poznávání. Máme zpravidla možnost trávit více času s celou rodinou a není nad společné zážitky... V horkých dnech samozřejmě nejvíce láká koupání, ale určitě není od věci prostřídat dny u vody s nějakým prima výletem. Vždyť chůze je pro člověka nejpřirozenějším způsobem pohybu a zvládne ji skutečně každý, samozřejmě s výjimkou kojenců :-)

Trasu volíme podle kondice fyzicky nejméně zdatného člena výpravy, abychom si výšlap užili skutečně všichni. Zapomenout přípravách nesmíme ani na vhodné obutí, ochranu před slunečnímu paprsky (pokrývka hlavy, sluneční brýle, krém na opalování) a dostatečný pitní režim.

A teď už jen zbývá určit cíl naší výpravy. Může to být procházka přírodou s krásnými výhledy do krajiny, pokud si "vyletíme" s dětmi, je zpravidla dobré zvolit si nějaký konkrétní cíl, aby měli naši malí nač se těšit a neztratili během delší chůze potřebnou motivaci. Takže lákáme například na rozhlednu, hradní zříceninu, oboru se zvířaty, dětský zábavní areál jakéhokoli druhu nebo třeba krápníkové jeskyně. Jako bonus mohou být dílčími cíly na trase příležitosti k občerstvení a odpočinku, ty přivítá patrně každý :-).

Máte jistě svá oblíbená místa, ale proč nezkusit něco nového, hledání turistických značek značek na pokácených stromech či kamenech porostlých mechem může být docela dobrodružství :-) Tipy na výlety najdete na mapách a samozřejmě na internetu. Na tomto místě vám nabídneme několik odkazů, ale samozřejmě můžete hledat i jinde, cílů pro naše kroky je nepřeberné množství. 

Pro Plzeňský kraj klikněte třeba na webové stránky:

https://www.ubytovani-aktualne.cz/zajimavosti/zajimavosti-vylety-plzen-48/

https://www.vylety-zabava.cz/kam-s-detmi/zapadni-cechy/plzen?start=10

nebo https://www.portalplzen.cz/naucne-stezky-v-plzni/

Celorepublikový přehled poskytne například web https://cokdykam.mraveniste.cz/tipy-na-vylet/

Přejeme všem pohodové putování se spoustou krásných zážitků! 

Kontakt

Plzeňská sportovní

plzenskasportovni@gmail.com

Rokycanská 32
Plzeň
312 00

+420 773 141 773

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode